Flere resulteter finnes under oppskriften
6 eggehviter
¼ ts kremortartari
¼ ts salt
150 g sucker
½ ts vaniljesukker
90 g hvetemel
melis til pynt
Forvarm stekeovnen til 180 C. Visp eggehvitene til skum i en stor bolle. Tilsett kremortartari og salt og pisk eggehvitene helt stive.
Strø 50 g av sukkeret i eggehvitene, litt om gangen, mens du pisker hele tiden. Vend inn 1 ts vann.
Bland de siste 100 g sukker med siktet hvetemel og vaniljesukker. Dryss blandingen, litt om gangen, over eggehvitene og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott.
Ha straks røren over i en randform med slippbelegg og sett den rett i ovnen. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter.
Legg formen opp-ned på en rist og la kaken avkjøles i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen når den er helt kald. Sikt melis over den før servering.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake