Flere resulteter finnes under oppskriften
Bunner:
150 g hasselnøtter
2 dl sukker
4 eggehviter
Sjokoladekrem:
4 eggeplommer
1 1/2 dl husholdningsfløte
1 ts potetmel
1 1/2 dl sukker
200 g mørk sjokolade
200 g smør
marsipankyllinger av gul marsipan til pynt
Start med bunnen. Rist nøttene i ovnen ved 175 C i 5-10 minutter og gni dem mellom hendene, slik at mesteparten av skallet forsvinner. Hakk nøttene fint og bland med sukkeret. Stivpisk eggehvitene og vend inn nøtte- og sukkerblandingen.
Bre røren ut på smurt og melet bakepapir til tre runde bunner, diameter ca 22 cm. Du kan også bruke tre like store runde kakeformer.
Stek bunnene ved 150 C i 20-25 minutter. Løsne bunnene med en gang og la dem avkjøles på flatt underlag.
Sjokoladekrem: Bland eggeplommer, husholdningsfløte, potetmel og sukker i en kjele. Kok opp dette mens du rører hele tiden til den blir en fyldig krem. Ta kjelen fra varmen og rør inn kokesjokolade i biter og smøret i klatter. Rør til alt er smeltet. Sett kremen kaldt, slik at den tykner.
Bre kremen mellom bunnene og oppå kaken. Sprøyt gjerne litt av kremen ut som pynt.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake