Flere resulteter finnes under oppskriften
Smør til smøring av formen
100 g rosiner
100 g valnøttkjerner
500 g epler
125 g romtemperert smør
130 g brunt sukker
1 egg
½ ts vaniljesukker
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
¼ ts revet muskatnøtt
¼ ts malt nellik
½ ts malt kanel
GLASUR:
300 g brunt sukker
75 g smør
1 dl kremfløte
¼ ts vaniljesukker
Forvarm stekeovnen til 200 C. Smør en liten langpanne, ca 20 x 30 cm godt. Ha rosinene i en bolle, hell på litt kokende vann og la dem stå og trekke litt. Hakk valnøttene.
Skrell, rens og hakk eplene. Ha dem i en kasserolle med litt vann og kok dem til de begynner å mose seg, ca 10 min. Kjør eplene til mos i matprosessor eller bruk stavmikser. Avkjøl eplemosen.
Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør inn egg, eplemos, valnøtter og vaniljesukker. Bland mel, bakepulver og krydder og sikt det. La rosinene renne godt av. Ha mel og rosiner i røren og bland det hele raskt sammen.
Ha røren i den smurte formen og glatt til overflaten. Stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter. Hvelv kaken på en rist og avkjøl den.
Lag glasuren. Ha sukker, smør og fløte i en kasserolle, helst med slippbelegg. La det koke under omrøring på middels varme til sukkeret har smeltet og etter hvert kokt inn til karamell. Sjekk om glasuren er ferdig ved å dryppe litt av den i et glass kaldt vann. Det skal da straks danne seg en myk kule. Vær forsiktig og rør ofte, karamell har lett for å brenne seg.
Ha glasuren over i en ildfast bolle. Tilsett vaniljesukker og rør kraftig. Øs den varme glasuren over kaken med en skje og smør den utover. Hvis glasuren har begynt å stivne, dypper du skjeen i varmt vann først. La glasuren stivne og skjær kaken i biter
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake