Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g cocktailbær
200 g dadler eller svisker
200 g valnøtter
2 1/2 dl whisky
175 g smør
250 g sukker
4 egg
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts malt muskat
2 former à 1 liter
Del cocktailbærene og daler i biter. Grovhakk valnøttene. La alt trekke i whisky natten over. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett én og én eggeplomme og rør godt mellom hver. Bland bakepulver og muskat i melet og tilsett sammen med frukt-/nøtteblandingen.
Visp eggehvitene stive og skjær dem forsiktig inn i røren. Hell røren i en godt smurt form og stek ved 150 C i ca 1 1/2 time. Avkjøl på rist.
Kaken er svært holdbar og kan oppbevares lenge kjølig uten å fryses.
For mye av det gode, er bra det også! ;)
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake