Flere resulteter finnes under oppskriften
2 egg
200 g sukker
125 g smør eller margarin
250 g fast honning
1 ss kanel
1 1/2 ts kardemomme
1 ts natron
400 g hvetemel
1 1/2 dl kefir
50 g hakkede mandler
125 g korinter
Pisk egg og sukker luftig. Smelt og avkjøl smør og honning og rør blandingen i eggemassen sammen med krydder og natron som er blandet i melet.
Tilsett kefir, mandler og korinter. Rør deigen sammen og ha i en godt smurt f.eks. hjerteform (ca 1 1/2 l).
tek kaken ved 175 C i 30-40 minutter eller til kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles før den tas ut av formen. Pynt den og pakk den i blankt cellofanpapir eller aluminiumsfolie.
Pynt:
Marsipanhjerte av utkjevlet marsipan penslet med smeltet sjokolade. Dessuten smeltet sjokolade til pensling av kanten på hjertet, ca 100 g tilsammen. Til slutt tynne strimler hel sukat og et rødt cocktailbær.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake