Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g cocktailbær
2,5 dl rosiner eller dadler
200 g valnøtter
2,5 dl amerikansk whisky
175 g smør
3 dl suker
1 dl brunt sukker
4 egg
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
¼ ts malt muskat
(2 kaker á 1 liter)
Del cocktailbær, grovhakk rosiner og valnøtter. La alt trekke i whisky natten over.
Rør sukker og smør forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett én og én eggeplomme og rør godt mellom hver. Bland bakepulver og muskat i melet og tilsett sammen med nøtteblandingen.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røren. Hell røren i godt smurte former og stek dem på nederste rille ved 150 C i ca 90 minutter.
La kakene stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist. Kaken egner seg godt for frysing.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake