Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g kokte, mosede poteter 5 egg 375 g sukker saft og skall av 1 ½ - 2 sitroner 125 g malte mandler 2-3 ss hvetemel
Kok potetene og skrell dem. Avkjøl dem helt. Riv eller mos dem. Skill eggene og visp plommene stive med sukkeret. Vask sitronene. Riv skallet av dem, del dem i to og press saften av dem. Tørk mandlene og mal dem på mandelkvern, eller bruk hurtigmikser. Om ønskelig også noen bitre mandler. Tilsett mandler, skall og saft av sitronene, potetmosen og melet i eggedosisen. Bland det lett sammen. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i røren. Hell røren i godt smurt form. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 190 C til den har pen farge og er gjennomstekt, 60-75 min. Ta kaken ut av ovnen og la den stå noen minutter. Ta den forsiktig ut av formen. Det er best å bruke springform. Da kan kakene stå på bunnen hvis den er vanskelig å få av. Kaken kan dekkes med melisglasur smakt til med sitron og et dryss sitronskall over, eller den kan drysses med melis. Ekstra fin og god blir kaken om det kjevles en sirkel av butterdeig som legges i bunnen og litt opp på kanten av formen. Da blir den lett å ta ut av formen også. Det er ikke bakepulver i kaken, men det er mange egg som hever den. Om ønskelig tilsettes 1 1 ½ ts bakepulver. Bland det godt med mandlene. Det skal egentlig ikke være hvetemel i kaken, mend et binder den bedre sammen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake