Flere resulteter finnes under oppskriften
5 liter melk
1 dl hvetemel
2 ss osteløpe
1 dl mandler
4 egg
4 dl fløte
1 dl farin
Visp ut melet i litt av melken til en glatt jevning. Varm resten av melken til fingervarmt. Rør i meljevningen og osteløpen. La blandingen stå til den er stivnet, minst 30 minutter.
Rør ostemassen i stykker, for eksempel med en kraftig stålvisp. La den stå en stund slik at mysen skiller seg ut, og ostemassen samler seg. Hell ostemassen i et dørslag slik at mysen kan renne av.
Skåld og grovhakk mandlene. Visp sammen egg, fløte, mandler og sukker i en rommelig bolle. Rør ned ostemassen. Hell blandingen i en vid, smurt ildfast form, ca 2,5 liter eller i to mindre former.
Stek ostekaken midt i ovnen ved 175-200 C i ca 1 time. Rør ikke formen eller fatet under stekingen.
Server ostekaken lunken. Ostekake kan dypfryses.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake