Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g usaltet smør
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g melis
3 små egg
60 g glukosesirup (fås på apoteket) eller lys honning
2 ss melk
3 ss mandelflak
(2 bakeplater, 30 x 25 cm)
Forvarm stekeovnen til 180 C. Smelt smøret og sett det til avkjøling i romtemperatur.
Kjør alle ingrediensene bortsett fra smør og mandelflak til en glatt røre i matprosessor med kniv. Man kan også røre sammen for hånd med en visp eller i en kjøkkenmaskin med grind.
Når smøret er fingervarmt, tilsettes det i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet.
Smør røren på bakepapir i et ca 3 millimeter tykt lag. Dryss mandelflak på røren.
Stek hver bunn midt i ovnen i ca 7 minutter til den er gyllen. Det er viktig å ikke steke bunnen for mye. Blir den for mye stekt, blir den sprø og ubøyelig. Men hvis det likevel skulle skje, kan en snu bunnen opp ned og la den ligge i kjøleskapet med et fuktig klede over i ca 1 time. Da trekker den til seg fuktighet og blir myk igjen.
Røren til denne bunnen kan oppbevares 3 dager i kjøleskapet. Blir det for mye røre, anbefales det å steke alt. Stekte bunner kan pakkes inn i plast og oppbevares inntil 1 måned i fryseren.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake