Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g smør
150 g hvetemel
1 eggeplomme
1/2 dl kaldt vann
1 ss konjakk eller 1 ts 7% edikk
Mandelmasse:
150 g mandler, malte
125 g melis
3 eggehviter
Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt. Bland mandler og melis med stivpiskede hviter.
Legg 1/5 av deigen kaldt. Kjevle ut resten og kle formene med deigen. Fyll i mandelmasse.
Kjevle den avkjølte deigen ut og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene. Stek dem ved 200 C i ca. 20 minutter.
Disse kakene er så tunge av fyll at de lett kan bli råstekte under. Derfor bør de plasseres på nederste rille i stekeovnen slik at de får undervarme.
Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake