Flere resulteter finnes under oppskriften
15 g gjær
4 ss lunken melk
3 3/4 dl hvetemel
75 g smør eller margarin
4 egg
Sukkerlake:
4 ss vann
1 1/4 dl sukker
saft av 2 appelsiner
saft av 1 sitron
1 glass likør
Fyll:
2 dl kremfløte
frisk eller hermetisk frukt
Rør gjæren ut i lunken melk. Tilsett hvetemel, smeltet smør og sammenvispede egg. Elt deigen godt. Sett deigen til og sett den til heving ca 1 time.
Kna deigen godt og fyll den i smurt randform. La den etterheve ca 30 minutter.
Stek kaken midt i ovnen ved 200 C i ca 35 minutter til den er gyllen og kjennes fast. Avkjøl den på rist.
Kok sukkerlake av vann, sukker og fruktsaft. Smak den til med likør.
Legg kaken tilbake i formen og hell sukkerlaken over den. La den trekke til laken er suget opp. Hvelv kaken på fat og fyll den med pisket fløte og frukt.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake