Flere resulteter finnes under oppskriften
2 små egg
70 g sukker
70 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 s kakao
1 ss kokende vann
Fyll:
1 halv boks herm. fersken
2 ts maisennamel
2 ss aprikos-syltetøy
1/2 l krokan eller sjokoladeis
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao og vend det forsiktig i eggene. Tilsett vannet. Ha deigen i en smurt og strødd randform.
Sett formen midt i ovnen ved 200 C til kaken er gjennomstekt. La den avkjøle noen minutter i formen før den hvelves på fat.
Lag fyllen: Hell saften fra ferskenene og mål den. Det skal være 2 1/2 dl. Er det ikke nok, tilsett sitronsaft. Ha saften i en gryte sammen med mel og aprikos-syltetøy.
Kokes under omrøring til sausen er tyknet og klar. Avkjøl.
Skjær ferskenene i skiver og ha 2/3 av dem i ringen. Hell over det meste av sausen. Del isen opp med skje og fordel den over frukten.
Pynt med resten av ferskenene og hell over resten av sausen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake