Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g gjær
1 dl lunkent vann
1/2 dl kremfløte
1 ss smør
1/2 ts salt
300 g hvetemel
Ostemasse:
200 g mild hvitskimmelost
200 g fløteost, naturell
5 ss muskatvin
5-6 jordbær
4 plater gelatin
2 1/2 dl kremfløte
Pynt:
Rød kakegele og halve jordbær
springform på ca 22-24 cm
Tertebunnen:
Rør ut gjæren i det lunkne vannet. Tilsett fløte, én spiseskje smør, salt og 2/3 av melet. Elt deigen sammen. Tilsett mel til deigen er fast. Sett deigen varmt i ca. 15 min.
Smør springformen og fordel deigen i bunnen. La deigen heve tildekket i ca 45 min.
Sett ovnen på 200 C.
Stek tertebunnen i ca. 25 min.
Avkjøl tertebunnen. Skjær skorpen av toppen på den hevete bunnen, slik at tertebunnen blir ca. 1 1/2 cm tykk.
Skyll og rens 5-6 jordbær, og mos dem.
Rør de to typene ost sammen med de moste jordbærene og muskatvinen.
Ha gelatin i kaldt vann ca. 5 min.
Pisk fløten stiv.
Smelt gelatinen over vannbad.
Hell gelatinen i en tynn stråle ned i osteblandingen mens du rører godt. Vend kremen i ostemassen.
Smør et lag smør på tertebunnen. Legg den tilbake i springformen. Hell ostemassen over og glatt den til. Sett ostekaken i kjøleskapet i minst to timer.
Oppløs kakegeleen som anvist på pakken.
Pynt terten med halve jordbær. Hell pymtegeleen over når den er såpass avkjølt at den ikke smelter ostemassen.
Løsne ostekremen og geleen med en kniv som er fuktet i varmt vann, før springformen åpnes.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake