Flere resulteter finnes under oppskriften
3 store egg
120 g sukker
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ss varmt vann
75 g smeltet sør eller margarin
Fyll:
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 plate reven kokesjokolade
100 g kandisert frukt
likør eller sherry til dynking
Pynt:
melis
kandisert frukt
Til servering:
1 plate kokesjokolade
2 1/2 dl 20% fløte
Visp lett og lys eggedosis av egg og sukker. Vend i mel med bakepulver, vann og smeltet, avkjølt smør.
Fyll røren i godt smurt form, ca 22 cm i diameter. Stek kaken ca 1 time ved 175 C på nederste ribbe til den er fast og delikat gyllen. Avkjøl den på rist.
Del kaken i 3 lag, dynk hvert lag med likør eller sherry.
Visp fløten stiv, smak den til med vaniljesukker. Smak halvparten av den til med reven sjokolade, den andre halvparten med hakket, kandisert frukt (gjerne en blanding av grønne og røde cocktailbær). Legg vekselvis sjokolade- og fruktkrem mellom kakelagene.
Sett kaken kjølig et par timer, eller frys den lett.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake