Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl kald fløte
50 g gjær
3 ss sukker
1 klype salt
100 g mykt smør
400 g hvetemel
Fyll:
50 g smør
500 g epler
100 g sukker
1 ss kanel
1 håndfull rosiner
Smuldre gjæren og rør den ut i kald fløte. Tilsett sukker, salt og 3/4 av melet. Rør kraftig, bruk gjerne maskin og deigkrok. Skjær smøret i små klumper og rør dem i deigen. Når alt smøret er knadd inn i deigen, tilsettes resten av melet. Dekk deigen til og la den heve.
Ta deigen på bakebordet og kjevl den ut til en leiv, ca 30 cm bred, 1 cm tykk og så lang som den kan bli.
Dekk midten med smørklatter, eplebåter, sukker, kanel og rosiner. Skjær 3 cm strimler på skrå på hver side av midten og legg strimlene på hver side over fyllet annenhver gang. Legg stangen på stekeplaten og la den få en god etterhev, ca 1 time. Pensle den med sammenpisket egg og dryss med perlesukker.
Stek eplestangen ved 200 C i ca 30 minutter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake