Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g smør eller margarin
2 ss sukker
3 dl hvetemel
1 eggeplomme
kaldt vann
Fyll:
750 g skrelte epler skåret i tynne båter
sukker
4 ss aprikossyltetøy
Rør smør og sukker til det er lett og skummende, og arbeid så inn hvetemelet.
Rør i eggeplommen og så mye vann at deigen blir lett å kjevle. Bruk minst mulig bakemel.
Legg deigleiven i en rund form med lave kanter. Prikk bunnen godt og stek den i 10 minutter ved 225 C nederst i ovnen.
Kok i mellomtiden en del av eplene med litt sukker til en tykk puré som smøres over den halvstekte kaken.
Dekk over med tynne eplebåter og dryss dem med litt sukker. Stek kaken videre til eplene er møre, ca 20 minutter.
Ha litt uttynnet aprikos-syltetøy over. Skrelte epler holder seg lyse hvis de legges i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft.
Serveres helst lunken med krem.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake