Flere resulteter finnes under oppskriften
3 1/2 dl hvetemel
150 g smør eller margarin
50 g sukker
revet skall av 1 sitron
1 ss melk
Fyll:
5 eggeplommer
2 ss hvetemel
1/2 l melk
1/2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 kg plommer (Mirabeller)
200 g sukker
2 1/2 dl hvitvin
Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og sitronskall og arbeid deigen lett sammen med melk. Sett den kjølig en stund.
Trykk deigen ut i bunnen av en rund form. Trill en tykk pølse, som legges rundt kanten. Klem kanten til med fingrene så den blir tunget. Prikk bunnen godt og stek den gyllen og sprø midt i ovnen ved 225 C i ca 25 minutter.
Visp eggeplommene med melet. Rør inn sukker og spe med melk. Varm eggekremen til kokepunktet, la den trekke et par minutter. Smak den til med vaniljesukker. Avkjøl og fyll den i den stekte kakebunnen.
Kok plommene forsiktig ca 10 minutter i hvitvin og sukker. Ta dem opp av laken og la dem renne av.
Arranger plommene på toppen av eggekremen.
Server kaken kald.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake