Flere resulteter finnes under oppskriften
6 dl hvetemel
15 g gjær
1 1/2 dl lunkent vann
1/2 dl sukker
75 g smør
Fyll:
350 g cottage cheese
revet skall og saft av 1 sitron eller appelsin
125 g rosiner
100 g røde cocktailbær
Løs gjæren opp i lunkent vann. Bland hvetemel og sukker og rør inn gjærblandingen. Du må kanskje tilsett mer væske.
Kjevle deigen til et rektangel. Legg smøret på 2/3, brett den siste tredjedelen først over smøret, dernest den første smurte tredjedel over igjen. Kjevle og brett nok en gang. Sett deigen lunt til heving.
Kjevle deigen til et rektangel.
Bland osten med sitronskall/appelsinskall og -saften, rosiner og halvparten av cocktailbærene.
Smør ostemassen jevnt over deigen. Rull deigen sammen.
Legg rullen i smurt randform eller på stekebrett. La den etterheve ca 30 minutter.
Stek kaken midt i ovnen ved 225 C i ca 40 minutter. Pynt med resten av cocktailbærene.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake