Flere resulteter finnes under oppskriften
1 appelsin
0,8 dl smult
2,5 dl sukker + 2 ss sukker
1 egg
3 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
1,8 dl melk
1,3 dl oppskåret mandler
0,5 dl likør med appelsinsmak
appelsin til pynt
Sett ovnen på 180 C og smør en 20 cm kvadratisk eller 22 cm rund kakeform.
Riv den orange delen av appelsinskallet fint til det måler 4 ts, og sett til side.
Pisk sammen smult og 2,5 dl sukker i en stor bolle til det blir lett og luftig. Tilsett egg og pisk det godt blandet.
Tilsett mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Tilsett så sukker vekselvis med melk. Pisk godt mellom hver tilsetning. Rør inn appelsinskallet og hell alt i den smurte formen. Dryss med mandelflak.
Stek i 40-45 minutter. Ta ut kaken og dryss med 2 ss sukker og sprinkle likøren over.
Avkjøl kaken i formen på rist i ca 10 minutter. Løsne kantene. Legg en rist på toppen av kaken, rist forsiktig i formen for å løsne kaken helt og løft formen av kaken. Avkjøl med mandelsiden opp.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake