Flere resulteter finnes under oppskriften
3 1/2 dl hvetemel
2 ss sukker
150 g smør eller margarin
smør eller margarin til formen
Fyll:
3-4 epler
kanel
sukker
Til gitter:
100 g malte mandler
100 g melis
1 egg
Hakk sammen hvetemel, sukker og smør. Arbeid deigen raskt sammen med fingertuppene. Kle en smurt rund form med løs kant med deigen, både bunnen og et stykke oppover kanten.
Skrell eplene, ta ut kjernehuset, og skjær i tynne båter. Legg dem i formen, og strø over kanel og sukker.
Bland mandler og melis med eggeplommen, og tilsett den meget stivpiskede hviten. Formes som et gitter oppå eplene.
Stek kaken i bunnen av ovnen ved 175 C i 45 minutter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake