Flere resulteter finnes under oppskriften
Bunn:
250 g mandler
300 g sukker
2 1/2 dl eggehvite
Smørkrem:
250 g smør
3 eggeplommer
1 dl vann
1 dl sukker
Krokan:
150 g sukker
75 g hakkede mandler
Pisk eggehvitene helt stive og bland inn malte mandler og sukker. Stek tre like store bunner - avlange, runde eller hjerteformede. Stek bunnene ved 200 C i ca 10 minutter eller til de har fått lysebrun farge.
Kok opp vann og sukker og hell det forsiktig i en tynn stråle kokende over eggeplommene mens du pisker godt. Pisk kremen stiv og kald. Rør smøret hvitt og ha det i eggedosisen litt etter litt. Fyll smørkrem og krokan mellom lagene og oppå kaken, og evt. noen marsipanroser.
Krokanen: Brun sukker og hakkede mandler. Hell massen ut på en smurt stekeovnsplate. Avkjøl og finknus krokanen med et kjevle.
Denne franske klassikeren av en kake er en av de "store" bakverk i kokekunstens verden. Og når franskmennene kaller den uten konkurranse, mener de nok at den er den aller beste.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake