Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g margarin eller smør
2 dl farin
2 egg
½ dl appelsinsaft
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
revet skall av 1 appelsin
½ dl presset sitronsaft
Glasur og pynt:
1 ½ dl melis
1 ½ ss presset appelsinsaft
3-4 ss hakket, syltet appelsinskall
Forvarm ovnen til 175 C. Smør og strø formen. Rør romtemperert fett og sukker luftig, f.eks. med håndmikser. Tilsett ett egg om gangen under omrøring.
Skrubb appelsinen i varmt vann, tørk den og riv av det gulrøde. Del deretter appelsinen og press ut saften.
Bland mel og bakepulver. Rør det i røren vekselvis med fruktsaften.
Hell røren i en smurt, strødd rund form ca 22 cm, med lav, bølget kant, for eksempel. En kakeform av aluminiumsfolie. Stek kaken i nederste delen av ovnen i ca 40 minutter.
Bland melis og presset appelsinsaft til glasuren. Rør det til en jevn og glatt glasur. Smør den på den avkjølte kaken med en myk kniv. Dryss over hakket appelsinskall
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake