Flere resulteter finnes under oppskriften
Marengsbunner:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 ss potetmel
1/2 ts hornsalt
Lett formkakerøre:
50 g margarin eller smør
2 egg
1/4 dl sukker
1 dl hvetemel
Fyll og pynt:
200 g margarin eller smør
2 dl vaniljekrem
3-4 ss sterk kald kaffe
1-2 ss melis eller kaffelikør
1/2-1 pose mandelflak, á 35 g
25 g kokesjokolade
mokkabønner
Marker to runde bunner, ca 24 cm i diameter på smurt bakepapir.
Stivpisk hvitene. Bland sukkeret, potetmelet og hornsaltet. Vend blandingen forsiktig ned i hvitene. Smør eller sprøyt røren ut på bakepapiret.
Stekes midt i ovnen ved 150 C i ca 40 minutter, til bunnene kjennes tørre og løsner fra papiret.
Smelt smør eller margarin til formkakerøren. Visp egg og sukker luftig. Tilsett melet og smøret. Hell røren i en smurt og strødd rund form, ca 24 cm i diameter.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 C i 15-20 minutter. La kaken stå noen minutter. Hvelv den over på rist. La den avkjøles tildekket.
Rør smør eller margarin til fyllet smidig og porøst. Ha vaniljekremen i skjevis under omrøring. Smaksett smørkremen med kaffe og melis eller med kaffelikør.
Legg sammen bunnene med en del av smørekremen som fyll. Formkakebunnene skal ligge mellom marengsbunnene.
Fordel resten av kremen oppå og rundt kaken. Sprøyt litt smeltet sjokolade på kaken og pynt med mokkabønnene.
Rist eventuelt mandelflakene slik at de får en fin og gyllen farge. Strø det rundt kanten på kaken.
La kaken stå kjølig til den skal serveres. Den kan godt oppbevares i kjøleskap noen dager. Kan også dypfryses.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake