Flere resulteter finnes under oppskriften
BUNNENE: 200 g finhakkede mandler 300 g sukker 2 ss potetmel 6 eggehviter SJOKOLADEKREM: 100 g melis og litt til pynt 100 g mørk sjokolade ½ dl varm, sterk kaffe 70 g smør eller margarin - 2 springformer à 24 cm i diameter - smør eller margarin griljernmel skivede nøtter eller mandler til kanten figur til toppen
Sett ovnen på 120 C. Bland mandler, sukker og potetmel. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig i. Smør springformene og dryss dem med griljernmel. Fordel deigen i formene og stek dem i ca 50 minutter. Ta bunnen ut av formene og avkjøl dem på rist. Smelt sjokoladen i den varme kaffen, rør godt, avkjøl. Bland sjokolade, melis og smør. Smør sjokoladekremen på den ene nøttebunnen. Legg den andre oppå. Smør krem på kanten av kaken. Dryss eller trykk skivede nøtter eller mandler fast på kanten. Sett kaken i kjøleskapet. Dryss kaken godt med melis gjennom en sikt og sett figuren på toppen før servering.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake