Flere resulteter finnes under oppskriften
185 g finbakstmel
1 1/2 ts bakepulver
1 ts blandingskrydder
185 g margarin, myk
3 egg
185 g sukker
6 ts bakekakao
6 ts varmt vann
125 g sukker
2 kanelstenger
4 ss mørk rom
15 g mandler, skåret i strimler
185 g mørk kokesjokolade, brukket i biter
pisket krem
Smør en form på 1,2 liter godt og dryss den med mel. Sikt mel, bakepulver og blandingskrydder i en bolle. Tilsett margarin, egg og sukker (185 g). Rør ut kakao i varmt vann og hell i bollen. Rør godt med en treskje i 2 minutter ( 1 minutt ved mikser), til røren er godt blandet. Hell røren i formen. Stek kaken ved 160 C i 1 1/4 time eller til den er godt hevet og begynner å krype vekk fra kantene. Ta kaken forsiktig ut av formen og legg den på en rist til avkjøling.
Ha sukker og 1,5 dl vann i en kjele, tilsett kanel og varm opp under omrøring. La det koke i 5 minutter. Ta kjelen av platen, tilsett rom og fjern kanelen. Legg kaken på et fat. Hell sirup over og la den stå i 2 timer. Stikk mandelstrimler inn i kaken på toppen. Smelt sjokolade i vannbad. Når den er smeltet, heller du den over kaken. La kaken stå så sjokoladeglasuren stivner. Til slutt pynter du med stivpisket krem som sprutes i et fint mønster rundt kaken.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake