Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
5 dl melk
50 g gjær
1 ts salt
2 ss sirup
1 ts anis
2 ts fennikel
6 dl rugmel
7 dl hvetemel
(4 stk.)
Smelt smøret, tilsett melken og la blandingen bli lunken. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett salt, sirup, krydder og siktet rug. Elt inn hvetemel til passe fast deig. Dekk deigen med plast eller bakeklede og la den heve til dobbel størrelse.
Kna deigen på bakebordet og del den i fire like emner. Trill hvert emne til en rund bolle som kjevles eller trykkes flat. Lag et hull i midten med en rørspade og utvid hullet til ca 5 cm i diameter.
Etterhev kakene på stekeplate i 20-30 minutter. Pensle med vann. Prikk kakene med en gaffel og stek dem midt i ovnen ved 225 C i 15-20 minutter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake