Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør
4 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 dl sukker
1 sitron
2 eggeplommer
Fyll:
3 ss aprikossyltetøy
12-15 kokte, utstenede svisker
1 boks hermetiske aprikoser
1-2 ss sukker
Sikt hvetemel, salt og sukker. Smuldre i smøret. Tilsett ca 1 ss revet sitronskall, sitronsaft, eggeplommer og litt vann.
Elt en bløt deig som settes kaldt ca 30 min.
Fordel deigen jevnt i en rund, smurt form.
Stryk aprikossyltetøy over deigen og legg på svisker og godt avdryppede hermetiske aprikoser. Dryss sukker over og stek kaken 15 min ved 225 C og ca 15 min ved 180 C.
Kaken kan serveres varm eller kald, gjerne med krem.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake