Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g hvetemel
1/4 ts muskat,revet
1 ts ingefær, malt
1 ts blandet søtlig krydder
75 g sukker
1/2 ts salt
150 g smør
15 g gjær
1/2 ts brunt sukker
3 ss søt sherry
2 sammenpiskede egg
(16 Wigs)
Bland mel, muskat, ingefær, krydder, sukker og salt. Smuldre inn smøret og sett på et lunt sted. Rør ut gjæren i det brune sukkeret og et par spiseskjeer lunkent vann. La den stå lunt noen minutter.
Lag en fordypning i melblandingen og hell i gjærblandingen, sherry og eggene, unntatt 1 ss vispet egg som skal brukes senere. Tilsett evnt. mer lunkent vann. Kna deigen godt til den blir fast og smidig. Sett den til heving ca. 1 time.
Elt deigen godt igjen og del den i to. Form den til 2 runde kaker. Sett dem på smurt stekebrett. Skjær innsnitt i kaken så det blir 8 trekantede kaker i hver. Bruk skarp kniv. Legg et bakeklede over, og sett til etterhev i 45 min. Pensle med vispet egg.
Stek kakene i varm ovn på 220 C i 10 min. Reduser varmen til 180 C og la den steke videre i 30 min. eller til den er gjennomstekt. Brekk de trekantede kakene fra hverandre. Del dem i to og smør rikelig med smør på.
Wigs eller Wygges ble spist som fastekake i det 15. århundre. Senere ble det en meget populær frokostkake servert med kaffe. Det finnes utallige oppskrifter. Denne er fra en kokebok fra det 18. århundre.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake