Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g mørk sjokolade
175 g smør eller margarin
3 egg
170 g sukker
60 g hvetemel
melis til pynt
Smelt smør og sjokolade, og avkjøl.
Skill eggene og pisk eggeplommer og sukker tykt. Rør i sjokoladeblandingen. Vend forsiktig melet inn. Pisk eggehviter stive og fold dem lett inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en smurt form, 22 cm i diameter, og stek ved 175 C på nederste rille i ovnen, ca 35 minutter.
Kaken faller litt sammen på midten, fordi den er nesten konfekt. Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig tas ut på rist og avkjøles helt.
Ved servering drysses litt melis over. Server med pisket krem eller vaniljeis.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake