Flere resulteter finnes under oppskriften
5 egg
2 1/2 dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Fyll:
1 dl tykt, rødt syltetøy
2 poser vaniljesaus, for koking
5 dl melk
1 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 l kremfløte
gul konditorfarge
Pynt:
1 1/2 dl kremfløte
1 ss sukker
sjokoladefigurer
Pisk egg og sukker til kakebunnen til lett eggedosis. Bland det tørre og sikt det i eggedosisen. Bland med lett hånd. Ha røren i smurt og åaåirkledd springform, ca 26 cm i diameter. Stek midt i ovnen ved 175 C i 35-40 minutter.
Avkjøles noe i formen før det hvelves på rist. Deles i 2-3 lag når det er kaldt.
Ha vaniljesauspulveret til fyllet pluss melk og sukker i en kjele. Kok vaniljekrem etter anvisning på pakken. Rør inn vaniljesukker og avkjøl helt. Bland i stivpisket krem og farg kremen med noen dråper konditorfarge. Dynk kaken med melk, juice eller søt vin. Smør et tynt lag stivt syltetøy mellom lagene og fordel vaniljekremen. Spar 1/3 til pynt.
Legg på det øverste kakelaget og smør et tynt lag med stivpisket krem. Ha resten av vaniljekremen i sprøytepose med stjernetyll og pynt oppå og rundt kaken. Pynt til slutt med sjokoladefigurer.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake