Flere resulteter finnes under oppskriften
175 g finhakket kokesjokolade
50 g smør
4 store egg, skill plomme og hvite
2 ss rom eller konjakk
sjokoladespon og kaffebønner med sjokoladetrekk til pynt
Kaffesaus:
6 dl melk
4 eggeplommer
50 g sukker
1 ts vaniljeessens
1 ss frysetørret kaffe eller pulverkaffe oppløst i 2 ss varmt vann
Dekk bunn og sider av en brødform eller en terrin på ca 1 1/4 liter med plastfolie. Ha sjokoladen i en ildfast bolle i vannbad og rør til den er smeltet. To bollen bort fra varmen og pisk inn smør og eggeplommer, én og gangen, og rom eller konjakk. Pisk eggehvitene nesten stive. Rør en tredel av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen, og skjær så forsiktig inn resten av hvitene.
Lag kaffesausen ved å først koke opp melk. Pisk eggeplommene og sukker til eggedosis i en bolle, og pisk inn den varme melken. Hell blandingen tilbake i kjelen og la det tykne mens du stadig rører. Når sausen har tyknet, sil den over i en annen bolle og tilsett vaniljeessensen og kaffe. Sett den til side for å bli kald. Rør av og til.
Ved servering så dypp bunnen av formen i varmt vann ca 10 sekunder og hvelv formen på et serveringsfat. Ta vekk folien. Skjær sjokoladebrødet i skiver og server med kaffesaus, pyntet med sjokoladespon og kafebønner med sjokoladetrekk.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake