Flere resulteter finnes under oppskriften
Til rund form 22 cm.
3 egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
Til rund form 26 cm.
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
Eggekrem:
1 dl kremfløte + 1 dl melk
2 eggeplommer
1 ss potetmel
1 ss farin
2 ts vaniljesukker
3 ½ dl kremfløte
Pynt:
400 g marsipan
grønn og gul konditorfarge
melis
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet. 160 grader i ca. 35 minutter, på nederste rille
Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist.
Del sukkerbrødet i 2 bunner. Legg dem sammen med eggekrem, som du lager slik: Bland alt bortsett fra vaniljesukkeret i et lite kokekar, helst ikke av aluminium, som kan gi en gråaktig misfarging. La det trekke under visping på svak varme til kremen har tyknet, men la den ikke koke.
Avkjøl kremen og smak den til med vaniljesukkeret. Med potetmel bør kremen brukes nylaget.
Visp fløten og rør knapt halvparten i den kalde eggekremen.
Stryk den avkjølte kremen mellom bunnene. Bre resten av kremfløten rundt og oppå kaken, form kremfløten til en jevn topp.
Farg marsipanen med noen dråper grønn og gul farge. Kjevl den ut til en stor runding mellom to bakepapir. Rundingene skal dekke kakens overside og kanter. Ta vekk det øverste papiret og vend marsipanen over kaken ved hjelp av det underste papiret. Sikt over litt melis like før servering.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake