Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g mel
150 g kaldt smør
2 ts sukker
1 eggeplomme
4 ss kaldt vann
tørkede bønner eller ris
bakepapir
Fyll:
1 pose kakefyll
melk
ripsgelé
pynt
jordbær
1 springform på ca 25 cm
Rør mel og sukker sammen
Skjær smøret i mindre biter, smuldre det sammen med melet.
Lag en fordypning i melet, og hell eggeplommen og vannet ned i den.
Bland deigen lett med fingrene. Form den til en kule. Pakk deigen inn i folie, og legg den i kjøleskapet til den er fast.
Trykk deigen ut med håndflaten på et melet underlag. Brett deigen sammen igjen. La deigen hvile noen få minutter.
Form deigen til en bolle, pakk den inn i folie og avkjøl den på nytt.
Smør terteformen.
Kjevle deigen ut så snart den er ca 5 cm større enn formen.
Legg deigen løst over terteformen. Trykk ned langs formens kant mens deigen løftes.
Skjær eller press vekk overflødig deig. Prikk deigen med en gaffel.
Avkjøl.
Sett ovnen på 200 C.
Klipp et stykke bakepapir som er ca 5 cm større enn formen. Legg papiret på deigen, og press det fast langs kanten.
Fyll tørkede bønner i formen.
Stek tertebunnen i 20-25 minutter, til deigen er lysebrun.
Fjern papiret med bønnene, og avkjøl tertebunnen.
Fyll:
Smelt litt ripsgelé over svak varme og pensle tertebunnen innvendig.
Bland kakefyllet slik bruksanvisningen på pakken sier. Legg et lag kakefyll i tertebunnen og la det stivne under avkjøling.
Legg halve jordbær i det stivnete kakefyllet.
Smelt litt ripsgelé over svak varme og hell den deretter så avkjølt som mulig over kaken.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake