Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g hvetemel
litt salt
1 ts ingefær
1 ts kanel
1 ts natron
3 ss olje
50 g honning
50 g mørk sirup
50 g brunt sukker
1 egg
2 ss melk
50 g lyse rosiner
50 g valnøtter eller mandler til pynt
Smør en firkantet form. Sikt sammen hvetemel, natron og krydder. Rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen til den blir jevn.
Ha deigen i formen og hakk nøttene som fordeles over deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 190 C i ca 30 minutter.
Avkjøl kaken før den deles i firkanter.
Når den er fersk, serverer vi den slik som den er. Hvis den er noen dager gammel, deles den og smøres med smør.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake