Flere resulteter finnes under oppskriften
Kakebunn:
6 egg
200 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
1/2 l tyttebær
3/4 l molter
melis etter smak
3/4 l kremfløte
Garnering:
3/4 kg marsipan
gul konditorfarge
Vingelé:
3 plater gelatin
2 dl hvitvin
saft av 1/2 sitron
sukker etter smak
Forvarm stekeovnen til 170 C. Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i melet blandet med bakepulveret.
Hell røren i en 24 cm springform. Stek på nederste rille i ca 45 minutter. Avkjøl på rist og del den i tre lag.
Hold av litt av hver bærsort til pynt. Mos resten hver for seg og smak pureene til med melis.
Visp kremfløten stiv. Hold av litt til å dekke kaken med. Bland moltepureen i halvparten av kremen, tyttebærpureen i resten.
Legg kaken sammen med tyttebærkrem i det første laget og moltekrem i det andre. Smør et tynt lag krem over hele kaken.
Klipp en sirkel av matpapir som er litt mindre enn kaken og legg den på toppen av kaken.
Kjevle ut det meste av marsipanen til en rund leiv, som legges over hele kaken. Resten farges gul og kjevles til et bånd som legges i nedkant av kaken..
Del marsipanen i snipper fra midten og ut til kanten av matpapiret. Rull hver snipp mot kanten. Fjern papiret ved hjelp av en gaffel.
Legg en sirkel med tyttebær innerst, molter utenfor.
For vingeleen, bløt gelatinplatene i kaldt vann i 3-4 minutter. Smelt dem i et par skjeer kokende vann. Bland vin og sitronsaft og smak til med sukker. Rør gelatinen i og sil blandingen. Når geleen såvidt begynner å stivne, helles den forsiktig over bærene. Glatt den ut med en kniv varmet i kokende vann.
Sett kaken kjølig til den skal spises. Like før servering får kaken et lett melisdryss.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake