Flere resulteter finnes under oppskriften
60 g smør eller margarin
1 dl melk
50 g gjær
1 ss sukker
2 egg
4 dl hvetemel
Fyll:
2-3 pærer
2-3 ss sukker
Smelt smøret og lunk melken. Rør gjæren ut i væsken og tilsett sammenvispet egg, sukker og halvparten av melet. Bland godt og tilsett mel til en passe glatt og smidig deig. Sett deigen til heving i ca 1 time.
Smør en rund form, ca 24 cm i diameter. Skrell pærene, del dem i båter og vend dem i sukker.
Klem deigen ut i formen, også opp langs kanten. Legg i pærebåtene, helt ut i kanten. La deigen etterheve i ca 30 min.
Stek kaken på nederste rille ved 225 C i 25-30 min.
Server kaken lunken, gjerne sammen med rømme og mer frukt.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake