Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
2 egg
2 dl sukker (ca 170 g)
1 1/2 dl rømme
3 dl hvetemel (ca 180 g)
2 ts bakepulver
4 middels store syrlige epler
smør eller margarin og strøbrød til formen
Smelt smøret, la det kjølne.
Pisk egg og sukker porøst.
Tilsett rømmen og det avkjølte smøret.
Bland bakepulver og mel, rør det i.
Skrell eplene, fjern kjernehus. Skjær eplene i små biter.
Hell 3/4 av røren i en godt smurt og strødd form, ca 1 1/2 liter. Fordel eplebitene over, dekk med resten av røren.
Stek kaken ved 175 C ca 45 minutter.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake