Flere resulteter finnes under oppskriften
Sjokoladebunn:
2 egg
2 dl sukker
100 g smør eller margarin
100 g kokesjokolade
1 dl hvetemel
Mandelbunn:
100 g mandler
4 eggehviter
2 dl melis
Fyll:
1 dl vann
1 dl sukker
4 eggeplommer
150 g smør eller margarin
Pynt:
1 dl kremfløte
1/2 - 1 ts finstøtt pulverkaffe
1-2 ss konjakk eller likør
Visp eggene og sukkeret til sjokoladebunnen til en luftig eggedosis.
Smelt smør/margarin og kokesjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Rør det ned i eggedosisen. Bland inn melet. Hell røren i en smurt form med løs kant, ca 24 cm i diameter.
Stekes på rist nederst i ovnen ved 175 C i ca 20 minutter.
Mal mandlene til mandelbunnen. Stivvisp eggehvitene. Bland dem med mandlene og sukkeret. Marker en rund bunn, 24 cm, på et bakepapir.
Stek bunnen midt i ovnen ved 175 C i ca 15 minutter. Løsne bunnen forsiktig fra papiret. Jevn eventuelt til kantene slik at sjokolade- og mandelbunnene blir like store.
Kok vannet og sukkeret til fyllet slik at det blir en seig lake. Visp inn eggeplommene, én om gangen. Visp kremen, kald, gjerne i kaldt vannbad.
Rør smør eller margarin mykt. Ha i eggeblandingen, litt av gangen.
Fordel smørkremen mellom og oppå bunnene. Stivpisk kremen. Smaksett den med kaffe og konjakk eller likør.
Pynt kaken oppå med kremen. Server den kald.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake