Flere resulteter finnes under oppskriften
1 skive vannmelon på 1 kg
250 g sukker
saften av 1/2 sitron
1 ss appelsinblomstvann
1/2 ts malt kanel
Fjern frø og skall fra vannmelonen. Kjør kjøøttet i en kjøkkenmaskin til det blir en puré.
Bland sukkeret og 1 1/2 dl vann og kok opp. La det småkoke i 5 minutter, ta deretter kjelen av varmen og rør inn sitronsaft, appelsinblomstvann og kanel. La det stå til avkjøling.
Bland den avkjølte sukkerlaken med vannmelonpureen. Hell i en form og plasser i dypfryseren.
Rør i blandingen hvert 15 minutt i 2 timer, deretter hver halvtime i ytterligere 1 time, eller til granitàen er gjennomfryst, men fremdeles har en viss sørpekonsistens. Server.
Om du har behov for å oppbevare granitàen i dypfryseren lenger, bør du ta den ut en time før servering, slik at den ikke er fullstendig hard.
Sicilianerne har fått æren av å innføre vann-isen i Italia etter å ha lært kunsten av sine arabiske okkupanter. Granità som er en frossen sorbet, er det nærmeste vi kommer til de opprinnelige istypene. Denne blekrosa vannmelon-granitàen er spesielt populær på Sicilia.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas