Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g plommer
4-6 ss sukker
Marengs:
50 g mandler
3 eggehviter
4 ss sukker
Skyll plommene. Del dem i to og ta ut steinene. Del store plommer i fire båter. Smør en ildfast form og legg plommene i. Dryss sukkeret over.
Stek plommene på nederste rille i ovnen ved 175 C i ca 10 minutter, eller til de er myke. Steketiden avhenger av hvor store plommene er.
Findel mandlene i en hurtigmikser eller food processor.
Visp eggehvitene helt stive. Dryss sukkeret i, litt om gangen, og visp godt mellom hver gang. Bland de malte mandlene forsiktig i.
Legg mandelmassen med skje over plommene. Stek desserten videre på nederste rille i 10-12 minutter, eller til marengsen har fått fin gyllen farge.
Server plommene med en liten kule vaniljeis eller med litt vaniljesaus.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas