Flere resulteter finnes under oppskriften
6 store, faste epler
sitronsaft
Fyll:
70 g smør
70 g hakkede valnøtter
1 1/4 dl sukker
1 eggeplomme
4 ss aprikosmarmelade
Skrell eplene, stikk ut kjernehusene. Pensle med sitronsaft og sett dem i ildfast form. Stek eplene til de er mykne, men ikke så mye at de faller sammen. Prøv å stikke dem med en pinne. Steketiden varierer etter eplesorten.
Lag fyll ved å blande smør, nøtter og sukker i en tykkbunnet gryte. Gi det et oppkok ved svak varme. Rør hele tiden.
Ta gryten av varmen og pisk inn eggeplommen.
Fyll nøttemassen i hullet etter kjernehuset. Det som ikke rommes i eplene, legges ved siden av.
Hell aprikosmarmeladen på toppen.
Serveres nystekte direkte fra fatet.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas