Flere resulteter finnes under oppskriften
140 g smør
140 g melis
140 g sjokolade (litt bitter)
7 egg
1 dl mandler
4 rundstykker
litt melk
2 ½ dl til garnering
litt smør og sukker til formen
Fjern skorpen fra rundstykkene og hell så mye melk over dem at de blir akkurat gjennomtrukket.
Rør smør og sukker mykt, rør først i eggeplommene en om gangen, deretter høvlet sjokolade og finmalte skoldede mandler.
Press melken forsiktig ut av rundstykkene og ha dem opp i blandingen. Vend til slutt inn de piskede eggehvitene. Røren tømmes deretter over i en godt smurt isform, som er drysset med sukker. Isformen må ha lokk som hører til. Fyll den bare ¾ opp, for innholdet sveller sterkt opp.
Spenn lokket fast og la formen stå i en gryte med vann og koke på svak varme i ca 45 minutter. Ta av lokket, men vent ca 15 minutter med å vende desserten ut på et fat. La den bli helt avkjølt.
Pisk kremfløten stiv. Dekk hele desserten med krem og server resten av kremen i en bolle ved siden av.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas