Flere resulteter finnes under oppskriften
8 middels store epler
2-3 ss appelsinmarmelade
2-3 ss honning
2-3 dl oppsmulet, daggammel loff
seterrømme
Vask og tørk eplene. Skjær dem i båter og skjær bort kjernehuset. Legg eplebåtene i en smurt ildfast form. Fordel appelsinmarmeladen og honningen over. Dryss den oppsmulede loffen i et lag på toppen.
Stek eplene midt i ovnen ved 200 C i ca 30 minutter. La desserten få stå en liten stund etter at den er tatt ut av ovnen, så smakene får blande seg. Server kald rømme til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas