Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter vann
300 g sukker
1 vaniljestang
500 g rabarbrastilker
1 ss finskåret mynte
evt. mynteblader til pynt
pene jordbær
4 kuler vaniljeis
Kok opp vann og sukker. Snitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frø. Tilsett alt i sukkerlaken. La det få koke i ca 15 minutter.
Vask og skrell rabarbraen og skjær i jevne stykker. Ha dem sammen med mynten i kjelen og trekk den bort fra varmen. La den stå til den blir kald.
I anledning Oslo sitt 1000-års jubileum hadde "Ressursgruppen-norsk matkultur" i samarbeid med kokken Lars Erik Undertun kreert en Oslo-meny, der råvarene ble valgt fra hovedstadens nære beliggenhet til fjord og fjell:
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas