Flere resulteter finnes under oppskriften
1 plate gelatin
saft av 3 sitroner
3 store egg
140 g melis
revet skall av 1 sitron
litt salt
3 dl kremfløte
sjokoladebiter eller frisk mynte til pynt
Løs opp gelatinen i sitronsaften i en bolle over kokende vann.
Pisk eggeplommene med halvparten av melisen til eggedosis. Bland gelatinblandingen og sitronskall i eggedosisen.
Ha en anelse salt i eggehvitene og pisk dem stive. Tilsett resten av melisen og stivpisk igjen.
Pisk fløten tykk med eggehvitevispen uten å vaske den først. Skjær forsiktig inn litt eggehvite i den halvstive sitronblandingen. Bland forsiktig inn krem og resten av eggehvitene i blandingen.
Fordel moussen i porsjonsformer eller i en stor suffléform. Avkjøl moussen godt i flere timer.
Pynt med sjokolade eller mynteblader og server.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas