Flere resulteter finnes under oppskriften
3-4 dl rødvin
1/2 dl sukker
1 bit hel kanel
1 strimmel sitronskall
4 modne pærer
Bland rødvin, sukker, kanel og en strimmel av det gule på sitronskallet i en kjele. Kjelen skal helst ikke være større enn at den akkurat rommer fire pærer når du setter dem med stilkene opp.
Rør til rødvinsblandingen koker opp, og la den småkoke i ca 5 minutter for at den skal få en god kanelsmak.
Skrell pærene. Fjern blomsterfestet, men la stilken være på. Skrap gjerne stilken ren, og klipp av en liten bit øverst på stilken. Skjær et lite kryss i blomsterfestet, så farges pærene raskere.
Sett pærene i kjelen. Spe på med litt mer vin hvis laken ikke dekker fruktkjøttet. La pærene trekke under lokk på svak varme til de er så vidt møre. Avkjøl pærene i laken.
Ta pærene opp og la dem renne godt av. Sett dem i en serverinsgbolle, eller direkte i porsjonsglass. Sil rødvinslaken og la den koke inn på frisk varme til den begynner å bli tyktflytende. Avkjøl laken litt og øs den over pærene.
La pærene bli helt kalde. Server dem med krem eller rømme tilsmakt litt kanel og vaniljesukker.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas