Flere resulteter finnes under oppskriften
8 knapt modne pærer
saft og revet skall av 1 sitron
250 g honning
1 3/4 dl Oloroso-sherry
2 nellik
1 kanelstang
en god klype safran
8 skåldede mandler (kan sløyfes)
Skrell pærene og sett dem tett i tett med stilken opp i en tykkbunnet kjele. Hell over sitronsaften.
Bland de øvrige ingrediensene sammen med 6 dl vann og kok i 5-10 minutter, til det er blitt sirup. Hell denne blandingen over pærene, kok opp igjen og skru deretter ned varmen, slik at det såvidt småkoker. Pocher pærene forsiktig i 20 minutter uten lokk.
Ta opp kanelstangen og nelliken. Ta opp pærene og reduser sirupen ved å fosskoke den i 5 minutter. Legg pærene i væsken igjen og la dem kjølne. Før servering kan pærestilkene om ønskelig erstattes med hele mandler.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas