Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g rabarbra
2-3 dl sukker
3 dl vann
1/4 ts salt
1 1/2 dl langkornet ris
3 dl kremfløte
Vask og rens rabarbraen og skjær den i 2-3 cm brede biter. Legg rabarbrabitene i en ildfast form og dryss sukkeret over. Dekk formen med aluminiumsfolie. La formen stå i stekeovnen ved 200 C i 30 minutter, eller til rabarbraen er godt mør.
Sil av det meste av saften. Saften kan enten brukes som drikke, eller kokes inn til en sirupsaktig konsistens ved sterk varme, og blandes med rabarbraen igjen. Dette vil gi desserten ekstra god smak. La rabarbraen bli kald.
Kok opp vannet og saltet og ha risen i. La den koke 20 minutter ved svak varme. Avkjøl risen.
Det enkleste er å koke både rabarbra og ris dagen i forveien og la begge deler stå kjølig til desserten skal blandes.
Visp fløten stiv. Bland risen og kremen godt sammen. Vend rabarbramosen i til slutt. Det er best når blandingen ikke er helt jevn.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas