Flere resulteter finnes under oppskriften
10 eggeplommer
200 g melis
1/2 l melk
1 l kremfløte
1 ss pulverkaffe
1 ts kakao
1 ss konjakk
pynt med mokkabønner
Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Kok opp melk og 1/2 l fløte, rør i pulverkaffe og kakao. Rør blandingen i eggeplommene.
Hell alt tilbake i gryten og varm det opp under stadig pisking til det tykner. Det må ikke koke. Pisk til kremen er kald.
Ha kremen i form med lokk og sett den i fryseren til den er halvstiv. Ta den ut av formen og rør den sammen med 1/2 l halvpisket kremfløte og konjakk.
Ha isen over i isformer og dekk godt til. Sett isen i fryseren til den er helt stiv.
Dypp formene et øyeblikk i varmt vann og hvelv isen over på fat. Pynt med mokkabønner. Server iskjeks eller småkaker til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas