Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store epler
Fyll:
1 ss rosiner
1 ss hakkede mandler
1 ss knust brød
1/2 ts kanel
2 ss sukker
4 ss vann
Marengs:
2 eggehviter
50 g melis
Stikk ut kjernehuset på eplene og sett dem i en ildfast form. Bland fyllet sammen og ha det i eplene. Sett formen nederst i ovnen ved 180 C i ca 1 time til eplene er møre.
Pisk eggehvitene til de er helt stive, tilsett litt og litt melis og pisk godt.
Sprøyt marengs i en ring rundt toppen av eplene, eller legg marengs i en haug på toppen. Sett eplene i ovnen igjen i 15 minutter til marengsen er pent brun.
Serveres varme, gjerne med vaniljesaus eller fløte til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas